Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Συμφωνούν κυβέρνηση και δήμος Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση της α΄ προβλήτας στην πόλη

Συμφωνούν κυβέρνηση και δήμος Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση της α΄ προβλήτας στην πόληΣυνέντευξη Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πρώτης προβλήτας του Λιμανιού Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Όπως επισημάνθηκε, ο δήμος έχει εκφράσει και εγγράφως στο
υπουργείο το αίτημά του να εξαιρεθεί η πρώτη προβλήτα του λιμανιού από τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ καθώς δεν έχει λιμενικές εργασίες. Όπως σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, υπάρχει συμφωνία στις απόψεις με τον υπουργό Θ. Δρίτσα. «Μας είπε ότι είναι υπέρ της παραχώρησης της πρώτης προβλήτας. Δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές χρήσεις οπότε να παραχωρηθεί στην πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος. 
Επιπλέον, σύμφωνα με το rthess.gr, στην τελευταία συζήτηση στην Βουλή για το Λιμάνι ο υπουργός δημόσια εξέφρασε την θετική του στάση για την παραχώρηση της Α΄ προβλήτας.
«Θα φτάσουμε μέχρι τον Πρωθυπουργό ζητώντας την εξαίρεση της Α προβλήτας από το διαγωνισμό και αφού έχουμε προσωπικά τις διαβεβαιώσεις από τους επενδυτές πιστεύουμε ότι δεν θα επηρεάσει την διαγωνιστική διαδικασία», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Αλ. Τσίπρας θα επαναλάβει τις κινήσεις που έκανε για να εξαιρεθεί η Δραπετσώνα από την πώληση του ΟΛΠ. 
Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε παράλληλα ότι ο δήμος υποχώρησε σε δύο σημεία, πρώτον ότι για τους χώρους που φέρουν έσοδα στον ΟΛΘ θα γίνει διαπραγμάτευση με τον επενδυτή και δεύτερον ότι θα παραμείνει το κτίριο διοίκησης του ΟΛΘ. 
Ο δήμαρχος ενημέρωσε πως έχει κάνει ήδη συναντήσεις με δυο εκ των υποψηφίων επενδυτών οι οποίοι όπως είπε δεν ενδιαφέρονται για χώρους που δεν έχουν λιμενική χρήση. «Άλλωστε μιλάμε για 75 στρέμματα από τα 2000», σχολίασε ο Γ. Μπουτάρης. 
Παράλληλα από την διοίκηση του δήμου τόνισαν πως δεν τους ενοχλεί να γίνουν οι εγκαταστάσεις μαρίνας για γιοτ όπως προβλέπεται από το master plan του οργανισμού. Ενημέρωσαν παράλληλα ότι θα ξεκινήσει η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσεων με την διοίκηση να είναι σε συζητήσεις με μία εταιρία που δίνει τη δυνατότητα δε τουρίστες να κάνουν βόλτες με αερόστατα πάνω από τις πόλεις και ζητά να δημιουργήσει μία βάση στην πρώτη προβλήτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου