Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Έστησαν σκηνή έξω από το ΥΜΑΘ οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές της Θεσσαλονίκης .
Μάλιστα οι εργαζόμενο έστησαν μία σκηνή έξω από το ΥΜΑΘ, ενώ κρέμασαν και ένα πανό στα κάγκελα του κτιρίου.



"118.000 ωφελούμενοι από 1/7 χωρίς τρόφιμα και φάρμακα και 850 εργαζόμενοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ

Ως εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης  επιδιώκουμε για ακόμη μία φορά επίσημη απάντηση από πλευράς του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το μέλλον του προγράμματος "Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας" και των θέσεων εργασίας. Στο παρελθόν πραγματοποιήσαμε κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στη Διαχειριστική Αρχή  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Από τις συναντήσεις αυτές κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση για την διασφάλιση της εργασίας μας στο νέο πρόγραμμα το οποίο είναι υπό σχεδιασμό και επιπρόσθετα μεθοδεύεται διακοπή παροχής τροφίμων και φαρμάκων σε απορους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ενδεικτικά τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε εξυπηρετήσει 118.000 ωφελούμενους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συνεκτιμώντας όλα τα έως τώρα στοιχεία και όντας απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μηνες προχωρήσαμε στην απόφαση να πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία διάρκειας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θρακης, διότι μετά την λήξη της σύμβασης (30/6) οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην ανεργια και οι ωφελούμενοι των υπηρεσιών μας μένουν χωρίς φαγητό, τρόφιμα και φάρμακα. Ζητούμε την επίσημη απάντηση για το μέλλον τόσο της εργασίας μας, όσο και την τύχη των ανθρώπων που εξυπηρετούμε. 

Η διαμαρτυρία θα λήξει εφόσον υπάρξει έγγραφη απάντηση στα αιτήματά μας σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και το μέλλον των ανθρώπων που εξυπηρετούμε", αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου